Billentyűs Megoldások

Keyboard_Concert_1.png

A. Két billentyűs hangszer - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, hogy milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha két billentyűs hangszert használsz.

Útmutató: Csatlakoztasd az egyik hangszer kimenetét az „A” bemenetre, majd a másik hangszer kimenetét a „B” bemenetre. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. A hangszereid jele az A+B kimeneten keresztül, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

Keyboard_Concert_2.png

B. Két billentyűs hangszer - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, „aux” bemenettel és mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, hogy milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha két billentyűs hangszert használsz és „aux” monitor jelet kapsz.

Útmutató: Csatlakoztasd a hangszereket  aszimmetrikusan (mono Jack) egy kis keverőre, majd a keverő jelét szimmetrikusan (XLR) a hangsugárzó „A” bemenetére. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod az arányokat állítani. A hangszereid jele az „A” kimeneten keresztül, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

Keyboard_Concert_3.png

C. Két billentyűs hangszer- szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé és „cross stage fill”-lel (színpadi monitor).

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha két billentyűs hangszert használsz, és egy színpadot „megtöltő” monitort.

Útmutató: Csatlakoztasd az egyik hangszer kimenetét az „A” bemenetre, majd a másik hangszer kimenetét a „B” bemenetre. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. Az A+B közös kimenetet csatlakoztasd a következő hangsugárzó „B” bemenetére, mely a színpadot és a többi zenészt látja el a hangszer  hangjával. A hangszereid jele a „B” kimeneten keresztül, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

Keyboard_Concert_4.png

D. Két billentyűs hangszer- egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha két billentyűs hangszert használsz, sztereo kimenettel.

Útmutató: Csatlakoztasd a hangszereket aszimmetrikusan (mono Jack), sztereóban a következő módon. Az egyik hangszer  „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, az „R” kimenetét a másik hangsugárzó „A” bemenetére. A másik hangszer „L” kimenetét az egyik hangsugárzó „B” bemenetére, „R” kimenetét pedig a másik hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. A hangszereid jele az A+B kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

Keyboard_Concert_5.png

E. Két billentyűs hangszer – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé és „aux” monitor bemenettel.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha két billentyűs hangszert használsz, sztereo kimenettel és mono „aux” bemenettel.

Útmutató: Csatlakoztasd a hangszereket  aszimmetrikusan (mono Jack), sztereóban egy kis keverőre, majd a keverő jelét szimmetrikusan (XLR), sztereóban a két hangsugárzó „A” bemeneteire. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, majd a „B” kimenetről a másik hangsugárzó „B” bemenetére. A hangszereid jele az „A” kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

Keyboard_Solo_1.png

A. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont használsz.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. 

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

Keyboard_Solo_2.png

B. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont használsz, miközben egy K/KW hangsugárzó dolgozik színpadi monitorként.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a monitorként használt hangsugárzó „B” bemenetére. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

Keyboard_Solo_3.png

C. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy K/KW sorozatú mélysugárzóval.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont használsz, miközben kiegészíted egy K/KW sorozatú mélysugárzóval.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

Keyboard_Solo_4.png

D. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy K/KW mélysugárzóval és K/KW színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont használsz, miközben egy K/KW sorozatú mélysugárzót és egy K/KW sorozatú hangsugárzót színpadi monitorként hajtasz.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet csatlakoztasd a monitor „B” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

Keyboard_Solo_5.png

E. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó sztereóban.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont használsz sztereóban.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet kösd a másik hangsugárzó „A” bemenetére, egy-egy XLR-XLR kábellel. A hangszer egyik kimenetét az egyik „B” bemenetre, a másik kimenetét a másik hangsugárzó „B” bemenetére csatlakoztasd, Jack-Jack kábelekkel. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

Keyboard_Solo_6.png

F. Egy billentyűs hangszer és egy ének mikrofon – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó sztereóban, egy K/KW mélysugárzóval és K/KW színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy billentyűs hangszert és egy ének mikrofont (harmonizer) használ sztereóban, miközben plusz egy K/KW sorozatú mélysugárzót és egy K/KW sorozatú hangsugárzót színpadi monitorként hajtasz.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az effekthez, majd a sztereó kimenetet az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd pedig a másik hangsugárzó „A” bemenetéhez, egy-egy XLR-XLR kábellel. A hangszer egyik kimenetét az egyik „B” bemenetre, a másik kimenetét a másik hangsugárzó „B” bemenetére csatlakoztasd, Jack-Jack kábelekkel. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. Az egyik hangsugárzó A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet csatlakoztasd a monitor „B” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „Line” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert a „0” állásba).