Elektromos Dob Megoldások

ElectricDrum_1.png

A. Elektromos dob szett - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektromos dob szettet használsz.  

Útmutató: Csatlakoztasd az elektromos dob szett modulját a hangsugárzó „B” bemenetére. A hangszered jele az A+B kimeneten, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-ba.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

ElectricDrum_2.png

B. Elektromos dob szett - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, „aux” bemenettel és mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz DI-box-al és „aux” monitor jelet kapsz.

Útmutató : Csatlakoztasd az elektromos dob szett modulját a DI-boksz-ba, majd tovább a hangsugárzó „A” bemenetére egy-egy Jack-Jack kábellel.  A DI-box másik kimenete szimmetrikus, így zajmentesen mehet az FOH felé. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat. 

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

ElectricDrum_3.png

C. Elektromos dob szett – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé és „cross stage fill”-lel (színpadi monitor).

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz, és egy színpadot „megtöltő” monitort.

Útmutató : Csatlakoztasd az elektromos dob szett modulját a hangsugárzó „A” bemenetére. A közös A+B kimenetet csatlakoztasd a következő hangsugárzóra, mely a színpadot és a többi zenészt látja el a dob hangjával. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet.  Ebben az esetben a második hangsugárzót csatlakoztasd az FOH-ba.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

ElectricDrum_4.png

D. Elektromos dob szett – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz, sztereo kimenettel.

Útmutató: Csatlakoztasd az elektromos dob szett moduljának „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „B” bemenetére, az „R” kimenetét a másik hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt. A hangszered jele az A+B kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

ElectricDrum_5.png

E. Elektromos dob szett – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé és „aux” monitor bemenettel.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz sztereo DI-box-al és mono „aux” bemenettel.

Útmutató : Csatlakoztasd az elektromos dob szett moduljának „L” kimenetét a DI-box „A” bemenetére, majd tovább a hangsugárzó „A” bemenetére, egy-egy Jack-Jack kábellel,  majd pedig csatlakoztasd a modul „R” kimenetét hasonlóan a DI-box és a hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. Csatlakoztasd az „aux” jelet az egyik „B” bemenetre, majd a „B” kimenetet a másik hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat . Hangszered sztereo jele, a DI-box szimmetrikus kimenetéről jut az FOH-ba.

Figyelem! A bemenetek Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

ElectricDrum_6.png

1.Minden dob a mélynyomóra…

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz és egy K/KW mélysugárzóval szeretnéd kiegészíteni felszerelésed.

ElectricDrum_7.png

2.Csak a lábdob a mélynyomóra…

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha elektromos dob szettet használsz és egy K/KW mély-hangsugárzóval szeretnéd kiegészíteni felszerelésed.  

Megjegyzés: Arra bátorítunk minden zenészt, kísérletezzen mindkét opcióval, hogy megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb beállítást.