Basszus Gitár Megoldások

BassGuitar_1.png

A. Basszusgitár - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha basszusgitárt használsz. 

Útmutató : Csatlakoztasd a basszusgitárod kimenetét a hangsugárzó „A” bemenetére. Ha másik akusztikus hangszert is használsz (mandolin, dobró, 12 húros gitár stb.…), akkor csatlakoztasd azt a „B” bemenetre. Ebben az esetben mindkét hangszer jele, egy közös szimmetrikus vonalon jut el az FOH-ba.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

BassGuitar_2.png

B. Basszusgitár - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, „aux” bemenettel és mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, hogy milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha basszusgitárt használsz DI-box-al és „aux” monitor jelet kapsz.

Útmutató : Csatlakoztasd a basszusgitárodat a DI-boksz-ba, majd tovább a hangsugárzó „A” bemenetére egy-egy Jack-Jack kábellel.  A DI-box másik kimenete szimmetrikus, így zajmentesen mehet az FOH felé. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat. 

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

BassGuitar_3.png

C. Basszusgitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé és „cross stage fill”-lel (színpadi monitor).

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha basszusgitárt használsz, és egy színpadot „megtöltő” monitort.

Útmutató : Csatlakoztasd a basszusgitárt a hangsugárzó „A” bemenetére. Ha másik akusztikus hangszert is használsz (mandolin, dobró, 12 húros gitár stb.…), akkor csatlakoztasd azt a „B” bemenetre. A közös A+B kimenetet csatlakoztasd a következő hangsugárzó „B” bemenetére, mely a színpadot és a többi zenészt látja el a gitár hangjával. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. Ebben az esetben a második hangsugárzót csatlakoztasd az FOH-ba.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

BassGuitar_4.png

D. Basszusgitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha basszusgitár pedált használsz, sztereo kimenettel.

Útmutató : Csatlakoztasd az effekt pedálod „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „B” bemenetére, majd csatlakoztasd az effekt pedálod „R” kimenetét, a másik hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél.  A hangszered jele az A+B kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Tipp: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

BassGuitar_5.png

E. Basszusgitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé és „aux” monitor bemenettel.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha basszusgitár pedált használsz, sztereo kimenettel és mono „aux” bemenettel.

Útmutató : Csatlakoztasd az effekt pedálod „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd csatlakoztasd az effekt pedálod „R” kimenetét, a másik hangsugárzó „A” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. Csatlakoztasd az „aux” jelet az egyik „B” bemenetre, majd a „B” kimenetet a másik hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat. A hangszered jele az „A” kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz. 

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.