Akusztikus Gitár Megoldások

AcousticGuitar_Concert_1.png

A. Elektroakusztikus gitár-szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha elektroakusztikus gitárt használsz.

Útmutató : Csatlakoztasd az elektroakusztikus gitárt a hangsugárzó „A” bemenetére. Ha másik akusztikus hangszert is használsz (mandolin, dobró, 12 húros gitár stb.…), akkor csatlakoztasd azt a „B” bemenetre. Ebben az esetben mindkét hangszer jele, egy közös szimmetrikus vonalon jut el az FOH-ba.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

AcousticGuitar_Concert_2.png

B. Elektroakusztikus gitár - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzóval, „aux” bemenettel és mono összegzett kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha elektroakusztikus gitárt használsz DI-box-al és „aux” monitor jelet kapsz.  

Útmutató : Csatlakoztasd az elektroakusztikus gitárt a DI-boksz-ba, majd tovább a hangsugárzó „A” bemenetére egy-egy Jack-Jack kábellel.  A DI-box másik kimenete szimmetrikus, így zajmentesen mehet az FOH felé. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat. 

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

AcousticGuitar_Concert_3.png

C. Elektroakusztikus gitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé és „cross stage fill”-lel (színpadi monitor).

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektroakusztikus gitárt használsz, és egy színpadot „megtöltő” (Stage-fill) monitort.

Útmutató : Csatlakoztasd az elektroakusztikus gitárt a hangsugárzó „A” bemenetére. Ha másik akusztikus hangszert is használsz (mandolin, dobró, 12 húros gitár stb.…), akkor csatlakoztasd azt a „B” bemenetre. A közös kimenetet csatlakoztasd a következő hangsugárzóra, mely a színpadot és a többi zenészt látja el a gitár hangjával. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. Ebben az esetben a második hangsugárzót csatlakoztasd az FOH-ba.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

AcousticGuitar_Concert_4.png

D. Elektroakusztikus gitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektroakusztikus gitár pedált használsz, sztereo kimenettel.

Útmutató : Csatlakoztasd az effekt pedálod „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „B” bemenetére, majd csatlakoztasd az effekt pedálod „R” kimenetét, a másik hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. . Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet.  A hangszered jele az A+B kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticGuitar_Concert_5.png

E. Elektroakusztikus gitár – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé és „aux” monitor bemenettel.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha elektroakusztikus gitár pedált használsz, sztereo kimenettel és mono „aux” bemenettel.

Útmutató : Csatlakoztasd az effekt pedálod „L” kimenetét az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd csatlakoztasd az effekt pedálod „R” kimenetét, a másik hangsugárzó „A” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. Ha aszimmetrikus jellel (mono jack) csatlakozol, a kimeneted akkor is szimmetrikus lesz, így biztosítva a zajmentességet. Csatlakoztasd az „aux” jelet az egyik „B” bemenetre, majd a „B” kimenetet a másik hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod állítani az arányokat. A hangszered jele az „A” kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz. 

Figyelem! A bemenetek Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kell kapcsolni.

AcousticGuitar_Solo_1.png

A. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitárt és egy ének mikrofont használsz.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. 

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

AcousticGuitar_Solo_2.png

B. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy K/KW színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitárt és egy ének mikrofont használsz, miközben egy K/KW hangsugárzó dolgozik színpadi monitorként.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a monitorként használt hangsugárzó „B” bemenetére. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticGuitar_Solo_3.png

C. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy mélysugárzóval.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitárt és egy ének mikrofont használsz, kiegészítve egy K/KW sorozatú mélysugárzóval.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

AcousticGuitar_Solo_4.png

D. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó, egy K/KW mélysugárzóval és K/KW színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitárt és egy ének mikrofont használsz, kiegészítve egy K/KW sorozatú mélysugárzóval és egy K/KW sorozatú hangsugárzóval színpadi monitorként.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az „A” bemenetre egy XLR-XLR kábellel, majd a hangszert a „B” bemenetre egy Jack-Jack kábellel. Az A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet csatlakoztasd a monitor „B” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticGuitar_Solo_5.png

E. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó sztereóban.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitár pedált és egy ének mikrofont használsz sztereóban.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet kösd a másik hangsugárzó „A” bemenetére, egy-egy XLR-XLR kábellel. A pedál „L” kimenetét az egyik „B” bemenetre, az „R” kimenetét pedig a másik hangsugárzó „B” bemenetére csatlakoztasd, Jack-Jack kábelekkel. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél.

Tipp: Az „A” bemenet MIC/Line kapcsolóját állítsd „MIC” állásba (KW sorozatnál a forgópotmétert „24”, vagy „36” állásba).

AcousticGuitar_Solo_6.png

F. Egy elektroakusztikus gitár és egy ének mikrofon – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó sztereóban, egy K/KW mélysugárzóval és K/KW színpadi monitorral.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW sorozatú hangsugárzó, ha egy elektroakusztikus gitár pedál és egy ének mikrofont (harmonizer) használsz sztereóban, kiegészítve egy K/KW sorozatú mélysugárzóval és egy K/KW sorozatú hangsugárzóval színpadi monitorként.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofont az effekthez, majd a sztereó kimenetet az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, majd pedig a másik hangsugárzó „A” bemenetéhez, egy-egy XLR-XLR kábellel. A hangszer pedál egyik kimenetét az egyik „B” bemenetre, a másik kimenetét a másik hangsugárzó „B” bemenetére csatlakoztasd, Jack-Jack kábelekkel. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt, például a kórus, vagy más effekteknél. Az egyik hangsugárzó A+B kimenetet csatlakoztasd a mélysugárzó „A” bemenetére, majd az „A” kimenetet csatlakoztasd a monitor „B” bemenetére. Állítsd be a kívánt hangerőt. Opcióként hangerőpedál is csatlakoztatható a monitorhoz.

Tipp: A bemenetek Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0”  állásba kapcsoljuk.