Akusztikus Dob Megoldások

AcousticDrum_1.png

A. Akusztikus dob szett - szimpla K/KW sorozatú hangsugárzó.

This diagram illustrates how a single K/KW loudspeaker can provide stage amplification for a sub-mixed acoustic drum kit, while simultaneously sending a balanced “mix” to the main PA mixer.  

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofonokat a keverőbe XLR-XLR kábelekkel, majd ezután a keverőt a hangsugárzó „B” bemenetére. A hangszered jele az A+B kimeneten, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-ba.

Tipp: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticDrum_2.png

B. Acoustic Drum Kit - single K/KW loudspeaker, with mono fold-back send “from” PA

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz és „aux” monitor jelet kapsz.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofonokat a keverőbe XLR-XLR kábelekkel, majd ezután a keverőt a hangsugárzó „A” bemenetére. A hangszered jele az „A” kimeneten, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-ba. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, így külön tudod az arányokat állítani. 

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját Line, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

AcousticDrum_3.png

C. Akusztikus dob szett - egypár K/KW sorozatú hangsugárzóval, mono összegzett kimenettel az FOH felé és „cross stage fill”-lel (színpadi monitor).

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz, és egy színpadot „megtöltő” (Stage-fill) monitort.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofonokat a keverőbe XLR-XLR kábelekkel, majd ezután a keverőt a hangsugárzó „B” bemenetére. Az A+B közös kimenetet csatlakoztasd a következő hangsugárzó „B” bemenetére, amely a színpadot és a többi zenészt látja el a hangszer  hangjával. A hangszered jele a „B” kimeneten keresztül, szimmetrikus vonalon jut el az FOH-hoz.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticDrum_4.png

D. Akusztikus dob szett – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz, sztereo kimenettel.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofonokat a keverőbe XLR-XLR kábelekkel, majd ezután a keverő „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „B” bemenetére, az „R” kimenetét pedig a másik hangsugárzó „B” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt. A hangszered jele az A+B kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban, az FOH-hoz.

Megjegyzés: A vonalszintű jeleket, hangszereket mindig a „B” bemenetre csatlakoztassuk, hogy kizárjuk az „A” csatorna MIC/Line kapcsolójának rossz beállításából adódó torzítás veszélyét.

AcousticDrum_5.png

E. Akusztikus dob szett – egy pár K/KW sorozatú hangsugárzóval, sztereo kimenettel az FOH felé és „aux” monitor bemenettel.

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy pár K/KW hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz, sztereo kimenettel és mono „aux” bemenettel.

Útmutató: Csatlakoztasd a mikrofonokat a keverőbe XLR-XLR kábelekkel, majd ezután a keverő „L” kimenetét, az egyik hangsugárzó „A” bemenetére, az „R” kimenetét pedig a másik hangsugárzó „A” bemenetére. Ez biztosítja a tökéletes sztereo élményt. Csatlakoztasd az „aux” jelet a hangsugárzó „B” bemenetére, majd a „B” kimenetről a másik hangsugárzó „B” bemenetére. A hangszereid jele az „A” kimeneteken keresztül, két szimmetrikus vonalon jut el sztereóban az FOH-hoz.

Figyelem! Az „A” bemenet Mic/Line kapcsolóját „Line”, KW sorozatnál „0” állásba kell kapcsolni.

AcousticDrum_6.png

1.Minden dob a mélynyomóra…

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz és egy K/KW mélysugárzóval szeretnéd kiegészíteni felszerelésed.

AcousticDrum_7.png

2.Csak a lábdob a mélynyomóra…

Ez a diagram azt mutatja, milyen színpadi megoldást kínál egy K/KW sorozatú hangsugárzó, ha akusztikus dob szettet használsz és egy K/KW mélysugárzóval szeretnéd kiegészíteni felszerelésed, de csak a lábdobbal szeretnéd a „sub”-ot hajtani.

Megjegyzés: Arra bátorítunk minden zenészt, kísérletezzen mindkét opcióval, hogy megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb beállítást.