K az Elektromos Gitárosoknak

Hagyományosan a gitárerősítő a gitár részét képezte. Olyannyira fontos része volt a hangzásnak, mint a húr, vagy a hangszedő. Az évek során számtalan gitárerősítőt építettek, melyek mind magukban hordozták a gyártók által kínált „tökéletes hangzást”. A különböző pedálok, effektek, torzítók még tovább növelték a lehetőségek számát.

Tudj Meg Többet

 

Az elmúlt években a modellezésen alapuló technika egyre népszerűbb lett. A különböző modellezéses gitárok, erősítők és számítógépes megoldások által, egy mai modern gitáros sokkal nagyobb kontroll alatt tarthatja gitárhangzását, mint bármikor korábban. Miután megtalálta az általa vélt tökéletes hangzást, bármikor elmentheti és előhívhatja azt, ha szükséges.

Mégis számos gitárosnak az a véleménye, hogy egy modellezéses processzor és egy gitárerősítő nem jó párosítás. Ennek az az oka, hogy a gitárerősítő ugyanúgy hozzáteszi a maga tulajdonságait a modellezett hanghoz, mint amibe ezt már egyszer gyárilag beletették. Ez olyan, mintha egy gitárerősítővel készített felvételt, egy másik hasonlón játszanánk le. Nézzünk szembe a tényekkel. A gitárerősítő az gitárerősítő. Nem arra tervezték, hogy tökéletesen reprodukáljon egy hangot, hanem arra, hogy hozzátegye a saját hangzását. Mi szükséges ahhoz, hogy egy modellezett hangot pontosan visszaadjunk?

A megoldás, egy kiváló minőségű stúdió monitor, kivéve azt a tényt, hogy színpadi alkalmazásban nem állná meg a helyét, hiszen hangerőben hagyna némi kívánnivalót. Egy modern gitárosnak olyan színpadi megoldásra van szüksége, melyben meg van a pontos hangvisszaadás, és a velőt rázó hangerő is.

Napról-napra, egyre több gitáros fedezi fel magának a K sorozat hangsugárzóit, melyek rendelkeznek a stúdió minőséggel, valamint az 1000W-os D-osztályú erősítőnek köszönhetően, egy szóló alkalmával könnyedén átszólnak a színpadon a többi hangszer között.

Előnyök:

  • Teljes sávszélesség, torzításmentes hangvisszaadás, nagy hangerő.
  • Simább frekvencia-átvitel a DMT technológiának köszönhetően, érthetőbb hang, szélesebb sztereókép.
  • Simább frekvencia-átvitel a DMT technológiának köszönhetően, érthetőbb hang, szélesebb sztereókép.
  • Kétcsatornás keverő, több hangszer (mikrofon), vagy monitor bemenet is használható egyszerre.
  • Csatornánkénti, vagy összegzett kimenete Di-box-ként is üzemel.
  • Hangerő pedált csatlakoztatva állítható a kívánt mennyiség.