K az Akusztikus Dobosoknak

A mai modern dobosok nem csak arra fordítanak nagy figyelmet, hogy hogyan hangolják a hangszerüket, miként fog megszólalni a dobtest, de a mikrofonozásban és a hangrendszer kiválasztásában is kritikusak, hiszen ezen múlik a végleges hangzás. Az akusztikus dobot használó zenészek egy feltörekvő csapata arra jutott, hogy megvették a saját mikrofon készletüket, a saját keverőjüket és maguk építettek be mélysugárzókat a kívánt eredményért. Ez csak kisebb turnékon és olyan helyeken bizonyult hasznosnak, ahol egyáltalán nem volt hangosítási rendszer.

Tudj Meg Többet

Mivel egy mai modern dobos maga alakítja ki a „dobmix”-ét, nagyon fontos, hogy ezt milyen színpadi monitorból hallja, hiszen szüksége van a legkisebb apró beállításra, finomságra és árnyalatra is a játék közben. Az ideális hangosítás, mely a legpontosabban adna vissza minden hangot, egy stúdió monitor lenne. Sajnos ezek a monitorok szegényesnek bizonyultak a színpadon. Ezeket közeltéri lesugárzásra tervezték, nem pedig nagy teljesítményre. A K család hangsugárzói stúdió minőséget biztosítanak az akusztikus doboknak és az 1000W-os D-osztályú erősítőnek köszönhetően képesek a többi hangszert vezetni és kellően támogatni a színpadon.

Előnyök :

  • Teljes sávszélesség, torzításmentes hangvisszaadás, nagy hangerő.
  • Simább frekvencia-átvitel a DMT technológiának köszönhetően, érthetőbb hang, szélesebb sztereókép.
  • Színpadi monitorként, vagy állványon PA-ként is használható, 10” és 12” változat, illetve dupla 12” , vagy szimpla 18” mélysugárzók a megfelelő mélyhangokért.
  • Kétcsatornás keverő, több hangszer (mikrofon), vagy monitor bemenet is használható egyszerre.
  • Csatornánkénti, vagy összegzett kimenete Di-box-ként is üzemel.
  • Hangerő pedált csatlakoztatva állítható a kívánt mennyiség.