K για Πλήκτρα

K Για Πλήκτρα

Ανάμεσα σε όλα τα μουσικά όργανα στη σκηνή, κανένα δε διαθέτει την ποικιλία τόνου, τα μοτίβα και συνολικά το εύρος συχνοτήτων των πλήκτρων. Ο μοντέρνος πληκτράς έχει στην διάθεσή του,  απεριόριστο αριθμό ήχων, οπού ο καθένας διαθέτει τις δικές του ιδιαιτερότητες (χροιά, απόχρωση κλπ). Κάποιο ήχοι μουσικών οργάνων (ένα ποιοτικό δείγμα ήχου πιάνο ή προσομοίωσης πιάνου, για παράδειγμα) προσφέρουν ευρύ φάσμα εκφραστικού ελέγχου. Άλλα όργανα (όπως το synth bass) είναι σχεδιασμένα να παίζουν σε περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων και ένταση. Σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον εγγραφής, η βελτιστοποίηση κάθε ήχου για τη μέγιστη απόδοση είναι εύκολη. Ο ήχος κάθε εκτέλεσης είναι τέλεια εγγεγραμμένος για μεταγενέστερη τροποποίηση και μίξη. 

Διαβάστε περισσότερα

Οι περισσότεροι ενισχυτές πλήκτρων μοιάζουν περισσότερο με ενισχυτές κιθάρας με ένα απλό τμήμα μίξης και με ένα piezo tweeter επικολλημένο. Δεν είναι ικανοί να επιτύχουν το bandwith ή τον χωρίς παραμόρφωση ήχο που απαιτείται για την ακριβή αναπαραγωγή του ήχου των πλήκτρων σε εντάσεις συναυλίας. Το ΙΔΑΝΙΚΟ σύστημα ενίσχυσης ήχου των πλήκτρων θα έπρεπε να αναπαράγει με ακρίβεια όλο το φάσμα του ήχου τους όπως ένα καλό ζευγάρι studio monitor ηχείων και να εκπέμπει τον ήχο ενός αυτοενισχυόμενου ηχείου.


Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει η σειρά K. Τα ηχεία Η σειρά K ηχείων προσφέρει ενίσχυση ήχου studio ποιότητας για τα πλήκτρα σας, και με 1000 Watts καθαρής Class D ισχύος, είναι ικανά να παίξουν σε εντάσεις που μπορούν να οδηγήσουν το ρυθμό και να υποστηρίξουν όλους τους άλλους μουσικούς στη σκηνή. Επίσης, προσφέρουν ένα απίστευτα ευέλικτο φάσμα ρυθμίσεων έτσι ώστε είτε παίζετε μονοφωνικά είτε στερεοφωνικά, η ενίσχυση στο δάπεδο ή σε έναν στύλο, με σύστημα P.A. ή χωρίς, εσείς, το συγκρότημα και το κοινό θα απολαύσουν όλοι κάθε χρωματισμό ήχου κατά τη διάρκεια της συναυλίας.


Στην QSC, το αγαπημένο μας ηχείο για πλήκτρα είναι το K10. Είναι μικρού μεγέθους, δυνατό και κατάλληλο για floor monitor είτε για να είναι στραμμένο προς τα εμπρός. Ο ενσωματωμένος δύο εισόδων μίκτης του παρέχει όλη τη δυναμικότητα που πολλοί «πληκτράδες» απαιτούν και μία balanced line έξοδος εκτελεί χρέος άμεσης εξόδου προς την κεντρική κονσόλα PA. Ένα K10 είναι επαρκές, αλλά για πραγματική απόλαυση, προσπαθήστε να παίξετε με ένα στερεοφωνικό ζευγάρι. Πολλοί ήχοι πλήκτρων και προσομοιώσεις περιστρεφόμενου ηχείου είναι σχεδιασμένες για στερεοφωνικά συστήματα ήχου και «ζωντανεύουν» με στερεοφωνικό ήχο.

Πλεονεκτήματα με μία ματιά:

  • Full-range, αναπαραγωγή χωρίς παραμόρφωση ήχου σε υψηλές εντάσεις (π.χ. μεγάλα studio monitors για σκηνή).
  • Flatter off-axis response: επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας DMT – αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε πιο καθαρό ήχο και ευρύτερη στερεοφωνική εικόνα χρησιμοποιώντας ένα στερεοφωνικό ζευγάρι.
  • Floor Wedge ή Pole-mount επιλογές στα μοντέλα 10’’ και 12’’.
  • Mίκτης 2 καναλιών (περιλαμβάνει είσοδο Mic) επιτρέπει ταυτόχρονη ενίσχυση μουσικών οργάνων και χρήση ως stage monitor.
  • Παρέχονται συνδέσεις – through και μία mixed έξοδος για εύκολη σύνδεση σε εισόδους κονσόλας μίξης. Ελέγξτε την ένταση ήχου της μίξης στη σκηνή χρησιμοποιώντας ένα  πετάλι Expression